Att se och göra i UddevallaNärheten till havet har gjort att Uddevalla har varit ett populärt besöksmål genom alla tider. Även idag är turismen till staden fokuserad på naturen. Här några tips på saker att se och göra i Uddevalla.Naturområdet Gustafsberg, beläget cirka kilometern sydväst om Uddevalla stadskärna, är en pärla vid havet. Gustafsberg har varit ett besöksmål för de rika och berömda i många år, men idag är lyckligtvis områdets alla sevärdheter öppna för alla. Här finns utmärkta möjligheter till sol och bad, på såväl sandstränder som klippor. Här finns även ett mer traditionellt utebad med hoppbassäng och 50-metersbassäng. Det går att ta sig till Gustafsberg till fots. Det löper nämligen en strandpromenad hela vägen från stadskärnan. Promenaden är en upplevelse i sig och är mycket populär, inte bara bland turister, utan även bland de boende i Uddevalla. Strandpromenaden slingrar sig mellan klippor och vikar. På ett ställe på promenaden ligger en träbrygga som mäter hela 550 meter.

404 Not Found
404 Not Found
För den som önskar komma längre ut i skärgården finns möjligheten att hoppa på en skärgårdsbåt och åka med till någon av turistorterna som kantar kärgården, såsom till exempel Smögen och Lysekil. Det finns också skärgårdsbåtar som erbjuder turer i och omkring Byfjorden.Om man skulle tröttna på sol och bad kan man besöka ett av Sveriges mest populära museum, Bohusläns museum. Detta museum tar faktiskt emot fler än 300 000 besökare per år. Här kan man uppleva hur livet har varit i Bohuslän genom historien. Stenindustrin och fiskeindustrin är i fokus. Vid ett besök på Bohusläns museum får man en mycket god inblick i den bohuslänska historien.

Not Found


Not Found


En bit längre upp på kusten, på vägen till Kungshamn, ligger djur- och naturparken Nordens Ark. Parken är en favorit för barnen. Här finns mängder av utrotningshotade djur att beskåda, till exempel tigrar och snöleoparder.

Boende och kommunikationer

I Uddevalla finns hotell i alla prisklasser, för alla plånböcker – från fyrstjärniga hotell till enklare vandrarhem. För den som är intresserad av att ordna ett boende längre ut i den bohuslänska skärgården finns flera alternativ. I Munkedal och Ljungskile finns utmärkta hotell och konferensanläggningar.

Ända sedan stadens grundande på 1400-talet, har Uddevalla haft utmärkta kommunikationer. Europavägen E6 passerar Uddevalla vid Uddevallabron, strax väster om stadskärnan. Reser man till Uddevalla med bil från Trollhättan eller Vänersborg, tar man Riksväg 44. Uddevalla har även utmärkta kommunikationer med tåg. Bohusbanan, som löper mellan Göteborg och Strömstad, passerar igenom Uddevalla. Älvsborgsbanan går mellan Uddevalla och Borås. Reser man med tåg från Stockholm tar resan cirka fyra timmar. Från Malmö får man räkna med en restid på upp mot fem timmar.


Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.